úterý 4. srpna 2009

Výběr nové vodovodní baterie

Vodovodní baterie může být středobodem koupelny a změnit vzhled celé místnosti, anebo může být kompletně přehlížena díky své nenápadnosti. Záleží na vašem přání a vkusu. Dnešní široká škála koupelnových baterií, které jsou dostupné poskytuje dostatečnou svobodu volby jak umývadla, tak vhodné vodovodní baterie, které vyhovují vašemu vkusu a stylu vašeho domova. Vybrat a namontovat krásnou novou koupelnovou vodovodní baterii může být docela obohacující a vděčný zážitek. Proto není nutné se cítit zaskočen přemírou výrobků na trhu. Každá vodovodní baterie nebude pasovat na každé umyvadlo, takže šance vybrat perfektní vodovodní baterii právě k vašemu umyvadlu se zvyšuje a výběr může být snadnější, než si myslíte.

Za prvé, je třeba zjistit, kolik děr má vaše umyvadlo a vzdálenost mezi nimi. Některá koupelnová umyvadla mají jeden otvor, zatímco jiná mají dva nebo tři. V případě umyvadla s jedním otvorem je volba jednoduchá. Pokud má vaše umyvadlo více než jeden otvor, budete potřebovat znát vzdálenost mezi centry vnějších dvou děr, abyste si byli jistí, že si kupujete vodovodní baterii která bude ideálně pasovat. Podobně i vodovodní baterie montovaná na zeď by měla být nahrazena vodovodní baterií stejných rozměrů rozteče přívodů vody.

Dalším měřením ke zvážení je vzdálenost od kohoutků vodovodní baterie ke stěně za umyvadlem (pokud se baterie montuje přímo na umyvadlo). K ovládání kohoutků by mělo být k dispozici dostatečně prostoru, tak aby manipulace s nimi byla bezproblémová a komfortní. Máte-li málo místa mezi kohoutkem vodovodní baterie a zdí, je to faktor který který je třeba zvážit při výběru vaší nové vodovodní baterie. Jakmile znáte všechny potřebné rozměry, můžete omezit výběr vodovodní baterie jen ty, které pokud možno ideálně splňují podmínky montáže na vaše umyvadlo.

S možnostmi rozměrů zúženými na ty, které budou odpovídat vašemu umyvadlu je čas na zábavnější činnost než je měření, a to je výběr stylu vaší nové vodovodní baterie. Styl koupelnové vodovodní baterie se pohybuje od velmi jednoduchého až po komplikovaně složité detailní repliky starožitných vodovodních baterií a všechno mezi tím. Výběr toho správného stylu vodovodní baterie pro váš domov je do značné míry otázkou osobních preferencí, ale mějte na paměti další faktory, jako je například styl ostatního vybavení koupelny, či celkový styl vašeho bytu popřípadě domu. Slaďte styl a design vaší nové koupelnové vodovodní baterie se stylem a designem stávajícího zařízení koupelny. Plánujete-li kompletní renovaci koupelny, pak pořízení sanity a doplňků od jednoho výrobce z jedné konkrétní kolekce zajistí konsistenci a stejný designový styl v koupelně pro všechny tyto doplňky. Nejsou stanovena žádná pevná pravidla pro volbu stylu koupelny, ale například moderní vodovodní baterie nejlépe zapadne do moderního designu vašeho domova.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.